Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Φροντίζω τη Διατροφή μου - Εξασφαλίζω ένα Βιώσιμο Μέλλον

 

Διατροφοεβδομάδες:

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Διατροφής, οι μαθητές μας έτρωγαν υγιεινό δεκατιανό, φρούτο ή λαχανικό για δύο εβδομάδες. Η δραστηριότητα είχε σκοπό την υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, μέσω της προώθησης της μεσογειακής διατροφής, την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών εποχής, επισημαίνοντας την αξία τους, την καλλιέργεια της ομαδικότητας και της ενδυνάμωσης των διαπροσωπικών σχέσεων της μαθητικής ομάδας. 

 


 

Επίσκεψη Διακεκριμένης Διατροφολόγου:

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το σχολείο μας, η καταξιωμένη διατροφολόγος, κ. Χρύσα Καραγιάννη, η οποία ενημέρωσε τα παιδιά για τη σπουδαιότητα της μεσογειακής διατροφής, της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, αλλά κυρίως τους παρουσίασε προτάσεις για ένα υγιεινό πρωινό κι ένα υγιεινό κολατσιό στο σχολείο. 

 













 

  Εικαστική δημιουργία με θέμα τις ομάδες των τροφών:












Εικαστικές δημιουργίες με θέμα την Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής: 




Επίσκεψη διακεκριμένου σεφ:

 Στο πλαίσιο των αειφορικών δράσεων του σχολείου μας, που αφορούν στην ανάδειξη της αξίας της ισορροπημένης μεσογειακής διατροφής, αφενός ως μέσο ευεξίας και υγείας αλλά και αφετέρου ως όχημα προσαρμογής στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της οικονομικής κρίσης που διανύει η κοινωνία μας, φιλοξενήσαμε τον καταξιωμένο στο γαστρονομικό στερέωμα, κ. Δημήτρη Κονταράτο. Ανάμεσα στις αξιοζήλευτες δράσεις του είναι η ενσωμάτωση της αειφορίας στις γαστρονομικές του αναζητήσεις. Βασική προμηθευτής του σεφ είναι η κυρία Ζωή Αλαφάκη, την οποία ευχαριστούμε, καθώς μας διέθεσε από το κατάστημά της "ΦΡΟΥΤΑΡΙΑ ΖΩΗ", όλα τα φρούτα που χρειαστήκαμε.

     Η δράση, αφορούσε στην ορθολογική χρήση των τροφίμων και την αξιοποίησή τους με φειδώ και σύμφωνα με τις αρχές της μεσογειακής διατροφής. Το εργαστήρι μας ονομάστηκε: «Διατροφολογώντας αειφορικά με κλιματολογικές προεκτάσεις». 

 

 
























 

 





 

Εξασφαλίζω ένα βιώσιμο μέλλον:

Τέλος, ολοκληρώνοντας τις δραστηριότητές μας για την προώθηση της μεσογειακής διατροφής, αξιοποιήσαμε όλα τα οργανικά απορρίμματα από την προηγούμενη δράση μας. Κομποστοποίησαμε τα φλούδια, τα κουκούτσια και όσα φρούτα περίσσεψαν και τα κάναμε λίπασμα για τα παρτέρια του σχολείου μας. 




 

Συνεχίζοντας τις δραστηριότητες σχετικά με τη διατροφή, για την ουσιαστική προαγωγή του μεσογειακού τρόπου ζωής, καθημερινά στα πρώτα διαλείμματα, τρώμε όλοι μαζί το υγιεινό δεκατιανό μας.  

Η αφίσα της δράσης μας:


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο χαρταετός της συμπερίληψης

       Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, τα παιδιά της Γ΄ τάξης υλοποίησαν ομαδικές βιωματικές δράσεις σχετικά με τη συμπερίληψη και ή...