Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Έχουμε γράμμα!

     Οι μαθητές μας ενθουσιασμένοι έλαβαν τα γράμματα που τους έγραψαν οι συμμαθητές τους από την Ηρωική Νήσο Κάσο. Αξίζει ν΄αναφερθεί ότι η αλληλογραφία μας ξεκίνησε από τον Νοέμβριο και τα παιδιά συμμετέχουν με ενθουσιασμό και χαρά σε όλη τη διαδικασία! 



        Τα παιδιά έγραψαν επιστολές, έφτιαξαν ευχετήριες κάρτες, δημιούργησαν υπέροχες ζωγραφιές και έφτιαξαν έναν όμορφο χάρτη του νησιού τους. 






Ο Αθλητισμός ως Αντίδοτο στη Σχολική Βία!

        Το δίκτυο κατά της σχολικής βίας, το οποίο δημιούργησε το σχολείο μας και στο οποίο ανήκουν πολλά σχολεία των Δωδεκανήσων, διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο: "Ο Αθλητισμός ως Αντίδοτο στη Σχολική Βία". Θεωρούμε πως το σχολείο, μέσω αποτελεσματικών στρατηγικών και δράσεων μπορεί να περιορίσει και να αποτρέψει την εκδήλωση τέτοιων συμπεριφορών. Έτσι, ήρθαμε σε διαδικτυακή επικοινωνία με τον Παραολυμπιονίκη κ. Πρώτο, ο οποίος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα θέλησης και λαμπρό πρότυπο, καθώς αποδεικνύει πως η διαφορετικότητα μπορεί να γίνει μοναδική αξία. Στη συνάντησή μας συμμετείχαν σχολεία από την Κω, τη Λέρο, την Κάλυμνο, τη Σύμη, την Κάρπαθο και την Ηρωική Νήσο Κάσο. 





Το Γ1 έκοψε την πίτα του!

       Στην  τάξη μας κόψαμε βασιλόπιτα, όπως προστάζει το έθιμο, μέσα σε κλίμα χαράς και ευφορίας. Τα παιδιά ενθουσιασμένα δοκίμασαν το παραδοσιακό έδεσμα. Η βασιλόπιτα ήταν προσφορά του κ. Διμέλλη.

Καλή Χρονιά




Ο χαρταετός της συμπερίληψης

       Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, τα παιδιά της Γ΄ τάξης υλοποίησαν ομαδικές βιωματικές δράσεις σχετικά με τη συμπερίληψη και ή...