Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Η ΕΥΘΥΤΑ στο σχολείο μας!

 Κυκλοφορώ με ασφάλεια!

         Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούμε για την καλλιέργεια της ενεργού πολιτειότητας προσκλήθηκε η ΕΥΘΥΤΑ, με σκοπό να πραγματοποιήσει βιωματικές δράσεις, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, σε θέματα οδικής ασφάλειας. 
 
  Ποια είναι η ΕΥΘΥΤΑ;
   Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας, είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δραστηριοποιείται στον χώρο της Οδικής Ασφάλειας. Λειτουργεί στη Ρόδο από τον Ιούνιο του 2004, με πρωτοβουλία της Προέδρου, Ελένης Καρύδη. Η ομάδα πλαισιώνεται από επιστήμονες, συγγενείς θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα σε θέματα οδικής ασφάλειας. 
   
  Σκοποί του οργανισμού είναι:
  •  η υποστήριξη των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων, από ομάδα συμβούλων (γιατρών, νομικών, εκπαιδευτικών, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, ειδικών εμπειρογνωμόνων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών).
  • Η ηθική υποστήριξη και η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.
  • Η κοινωνική πίεση και η οργανωμένη παρέμβαση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. 
  • Η ανάληψη, υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων, που προάγουν την κυκλοφοριακή αγωγή, την οδική ασφάλεια, την έρευνα, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών (σύμφωνα με τον ιστότοπο της ΕΥΘΥΤΑ).

 

  Έτσι, όλοι οι μαθητές της Γ΄ τάξης παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο, ενημερωτικές παρουσιάσεις και μια ομιλία ευαισθητοποίησης από τα μέλη του οργανισμού. 


 






 

   Έπειτα, έπαιξαν ένα ομαδικό παιχνίδι στο προαύλιο του σχολείου, με θέμα την οδική ασφάλεια και τον τρόπο που διασχίζουμε τον δρόμο ως πεζοί. 

 




 

 

 


 

Ο χαρταετός της συμπερίληψης

       Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, τα παιδιά της Γ΄ τάξης υλοποίησαν ομαδικές βιωματικές δράσεις σχετικά με τη συμπερίληψη και ή...