Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Γνωρίζω τον τόπο μου και τα προϊόντα του

       Οι μαθητές της Γ΄τάξης πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο "Ροδίνι". Εκεί, ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος από το δασαρχείο, τους ξενάγησε στα υπέροχα και μοναδικά μονοπάτια της χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας. Μέσα από πεζοπορία στα σπάνιας περιβαλλοντικής σπουδαιότητας μονοπάτια του Ροδινιού, τα παιδιά γνώρισαν από κοντά το γκιζάνι, αλλά και τη βλάστηση της Ρόδου. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως: οικοσύστημα και οικολογία, καλλιεργώντας παράλληλα την αειφορική ηθική και συνείδησή τους. Η δράση εντάσσεται στον Όμιλο για την Ανακύκλωση κι Επαναχρησιμοποίηση. 









     Ακολούθως, επισκεφθήκαμε τη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου. Τα παιδιά, πληροφορήθηκαν τα οφέλη και τη διατροφική αξία του μελιού, αλλά και την αξία του τοπικού προϊόντος που αποτελεί μοναδικό έδεσμα και κέρασμα σε γάμους και βαφτίσεις (μελεκούνι). Περιηγήθηκαν στο μουσείο μέλισσας κι έμαθαν σχετικά με τη ζωή των μελισσών, το έργο των μελισσοκόμων και τα προϊόντα που παράγονται, με κυριότερα το μέλι και φυσικά το μελεκούνι. Η δράση εντάσσεται στο γνωστικό αντικείμενο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο χαρταετός της συμπερίληψης

       Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, τα παιδιά της Γ΄ τάξης υλοποίησαν ομαδικές βιωματικές δράσεις σχετικά με τη συμπερίληψη και ή...