Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

Η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων καθιερώθηκε το 1969 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ιδρύθηκε η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, το 1874. 

             Ο ρόλος των ταχυδρομικών υπηρεσιών είναι ουσιαστικός και βασικός στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, αλλά και στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη όλων των κρατών.

            Κάθε χρόνο διανέμονται περίπου 436 δισεκατομμύρια γράμματα και αντικείμενα, από τα 660.000 δημόσια ταχυδρομικά γραφεία σε όλο τον κόσμο, τα οποία απασχολούν 5.000.000 υπαλλήλους.

            Έτσι, η τάξη μας επισκέφτηκε το κεντρικό ταχυδρομείο της Ρόδου, στο Μαντράκι, όπου ξεναγήθηκε στον κόσμο και στην πλούσια ιστορία του, στα μοναδικά αλλά και σπάνια γραμματόσημα που διαθέτει, στη λειτουργικότητά του, αλλά και στη γενικότερη μαγεία της επικοινωνίας των ανθρώπων. 

            Η εκπαιδευτική μας επίσκεψη όμως, δεν είχε μόνο χαρακτήρα ενημέρωσης, αλλά ήταν βιωματική. Τις προηγούμενες ημέρες, τα παιδιά είχαν γράψει επιστολές και δημιούργησαν καρτούλες γνωριμίας, τις οποίες απέστειλαν, στους συμμαθητές τους, στο Δημοτικό Σχολείο Κάσου.

Ο κ. Λεωνίδας ήταν ο ξεναγός μας σ'  αυτό το ταξίδι!






Οι επιστολές μας: 




  Τέλος, στείλαμε τις κάρτες και τις επιστολές μας:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο χαρταετός της συμπερίληψης

       Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, τα παιδιά της Γ΄ τάξης υλοποίησαν ομαδικές βιωματικές δράσεις σχετικά με τη συμπερίληψη και ή...