Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

 Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης από τη Γ΄ τάξη!

 

 

                Η "Διεθνής Ημέρα Ειρήνης" καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού, η οποία πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο. Από το 2001 γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία, κάθε 21η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτής της σημαντικής ημέρας, δεδομένης της δυσμενούς επικαιρότητας, οι νεαροί μαθητές ως μέλη της κοινωνίας, αλλά και ως εκκολαπτόμενοι ενεργοί πολίτες, υλοποίησαν διαθεματικές δράσεις. 

Αρχικά, ενημερώθηκαν σχετικά με την ύπαρξη της "Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης" κι έπειτα σχεδίασαν και ζωγράφισαν περιστέρια. Ακολούθως, πραγματοποίησαν μια ομαδική δραστηριότητα. Όλοι μαζί σχεδίασαν ένα κλαδί ελιάς, σύμβολο της ειρήνης και το ολοκλήρωσαν χρησιμοποιώντας πράσινες χάρτινες ψηφίδες. 

 






 

                Στη συνέχεια, τραγούδησαν όλοι μαζί τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου «Αν όλα τα παιδιά της γης», κρατώντας τα περιστέρια τους.



 

            Τέλος, σχημάτισαν με το σώμα τους το σήμα της ειρήνης. 


 

         Συμμετείχαν ενεργά, συνεργάστηκαν, διασκέδασαν και μέσα από όλες τις δραστηριότητες συνειδητοποίησαν τη σημασία και τη σπουδαιότητα της ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου